Még lehet nevezni

  • 2020. máj. 26.

Az idei évben első alkalommal, de a tapasztalatok alapján nem utoljára írtuk ki a Virágos Bácska településszépítő versenyünket. A vírushelyzetre tekintettel ezúttal nem lehet személyesen megtekinteni a kerteket, balkonokat, hanem mindenki fotókkal nevezhet a megmérettetésre. Több kategóriában is lehet nevezni, a bajai családok mellett a környező településekről is vártuk a szebbnél szebb, virágosabbnál virágosabb képeket.

Nem is kellett csalódnunk, hiszen hatalmas az érdeklődés a kiírás iránt, valamennyi kategóriában népes mezőny gyűlt össze. A képek pedig önmagukért beszélnek, joggal büszkék kertjeikre, teraszaikra a tulajdonosaik. Május 31-ig még várjuk a további nevezéseket, vagy az info@bacskaiharsona.hu címre vagy a Facebook oldalunkra üzenetként elküldve. A lájkok száma pedig majd eldönti, hogy kik nyerik az egyes kategóriákat, míg a különdíjat egy mini zsűri döntése alapján kapja majd valaki. Ennek a grémiumnak lesz a tagja Viszmeg Istvánné is, aki évek óta a Virágos Bajáért verseny szemléző bizottságának tagja volt.

Nagyon sok szép emléket őrzök a Virágos Bajáért versennyel kapcsolatban – mondta el hírportálunknak nyilatkozva Viszmeg Istvánné. Mindig csodálattal néztem az emberek virágokhoz, növényekhez fűződő szeretetét és azt a kreativitást, ami a kertjeikben, erkélyeiben tükröződött vissza.

Burszki Darinka és csapata az elmúlt években fantasztikus munkát végzett, amit igazol, hogy szinte virágba borult a belváros. A Bajáról alkotott kép viszont a lakosság munkájával lesz teljes, amit megmutathat a Virágos Bácska verseny is.

– Így van. Bajának szerintem ez adja meg a szépségét, hogy a közterületek, a parkok csodaszépek és ehhez a lakosság is nagy mértékben hozzájárul. A házak, otthonok, kertek virágosításával, a közvetlen lakókörnyezet szépítésével lesz teljes a kép. Nagyon tetszik a Bácskai Harsona kiírása, hiszen így az emberek a beküldött fényképek segítségével megmutathatják azokat a szépségeket, amiket saját kezük munkájával hoztak létre. Ez a számukra is egyfajta örömforrás, illetve azok számára is akik megnézik ezeket a képeket.

Hogy tetszenek az eddigi nevezések?

Nagyon tetszenek, nagyon sok szép kép érkezett. Sok szép tavaszi virágot láthatunk a képeken, tényleg egyik szebb, mint a másik.

Nem csak bajai lakosok jelentkezhetnek, hanem a térség településeiről is várjuk a nevezéseket. Ezáltal messzebbre juthat el a verseny és Baja híre.

Szerintem ez nagyon jó ötlet. Valahogy talán a falvakból gyökerezik a kert szeretete, hiszen ott nagyobbak a porták, azt rendben kell tartani. Ez a tudás generációkról generációkra átadódik és nagyon szép kertek vannak a falvakban is – zárta mondandóját Viszmeg Istvánné.

A következő napokban tehát még várjuk a nevezéseket. A jelentkezés május 31-én zárul, majd június 15-ig lesz lehetőség szavazni. Ezt követően egy kisebb ünnepség keretében szeretnénk átadni a kategóriák győzteseinek az ajándékokat, elismeréseket.

PT