Megkezdődik a kerékpárút építése

  • 2020. ápr. 17.

Rossz hír után valami jó. Csütörtökön számoltunk be róla, hogy Nyirati Klára polgármester saját hatáskörben meghozott döntése alapján a város visszaadja a Petőfi-szigeti rekortán futókörre nyert pályázati pénzt, így nem épül meg a sokak által nagyon várt pálya. Megépül viszont az 51-es főút mentén húzódó kerékpárút, melyet még az előző városvezetés álmodott meg. Az ún. TOP-os pályázat keretében a bajai önkormányzat évekkel ezelőtt a Keleti körút, valamint az 51-es főút mentén húzódó kerékpárutak építésére nyert pénzt, melyek közül a Keleti körútra tervezett út egy szakasza már meg is épült. Itt az egyik telektulajdonossal folytatott vita miatt nem épülhetett meg a teljes tervezett rész, hiszen a tulajdonos irreálisan magas összeget kért a telekkiváltásért cserébe.

Fotó: www.bajaionkormanyzat.hu

A tervezési és előkészítési munkákat követően napokon belül megindul a kivitelezési munka a Dózsa György út mentén is, ennek napokon belül látható jelei lesznek. A kerékpárút a “benzinkutas” körforgalomtól egészen a városhatárig húzódik majd. A kivitelező cég munkatársai elsőként a nyomvonalat jelölik ki, majd a kerékpárút építése is megkezdődik.

Az önkormányzat honlapján Nyirati Klára polgármester is örömmel nyilatkozott az évekkel ezelőtt indult beruházásról: “Mindannyiunk közös érdeke, hogy a város fejlődjön, az infrastruktúránk gyarapodjon. Baján a helyi közutak, kerékpárutak, nyomvonalas létesítmények építése kiemelt helyi közügynek minősül, erre tekintettel kérem az kerékpárút és kerékpáros nyomvonal megvalósításához szíves türelmüket, megértésüket!” – áll a polgármester közleményében.

A közlekedőket pedig arra kérik, hogy az építkezés idején fokozott óvatossággal közelítsék meg az érintett szakaszt és a kihelyezett KRESZ tábláknak megfelelően közlekedjenek.

Putnik Tamás