Megköszönték a segítséget

  • 2019. jan. 24.

Évértékelő összejövetelt tartott a Bajai Festők és Kézművesek Baráti Köre. Szerda este a Bácskai Kultúrpalotában gyűlt össze a baráti társaság, hogy közösen beszéljék át a 2018-as esztendő eseményeit. Az alkalom arra is lehetőséget szolgáltatott, hogy a Baráti Kör vezetése ajándékokkal köszönje meg az együttműködő partnerek egész éves segítségét.

Vass Zsuzsa, a Baráti Kör elnöke köszöntőjében elmondta: “nagy öröm számunkra, hogy van hol kiállítanunk, megmutathatjuk, hogy mit képviselünk, hogy kik is vagyunk. Nem tudnánk létezni, ha nem lenne az a sok segítség, amit kapunk a partnereinktől.” Ezt a segítséget egy-egy műalkotással köszönték meg, hiszen mint elmondta: mi is csak azt adjuk amink van, jelesen a szívünket, a lelkünket, az alkotásainkat.

A város nevében Fercsák Róbert köszöntötte az alkotókat és a meghívott vendégeket. A polgármester elmondta: “Baja azzal is büszkélkedhet, hogy a művészet területén kimagasló tudású emberekkel rendelkezik. Örömmel hallottam, hogy a Baráti Kör létszáma folyamatosan bővül, ami azt igazolja, hogy egy kiváló közösségről van szó. Az önkormányzat támogatása mindkét fél számára fontos, azért is vagyok itt, hogy biztosítsam a jelenlévőket a további együttműködésről.”

A városvezető kettő örömhírt is megosztott az alkotókkal. Az egyik az, hogy hamarosan a város kezébe kerül a Veránka-szigeti ingatlan kezelése, ahol a tervek szerint alkotótáborokat lehet majd rendezni. A másik pedig, hogy a Táncsics utcában hosszú idei szociális lakásként működött egy műemlékvédelem alatt álló ingatlan, amit nemrégiben kiürítettek és a jövőben már nem lehet szociális lakásként üzemeltetni. Az erősen lelakott, rossz állapotban lévő épületet pályázati segítséggel szeretnék felújítani és egyfajta alkotóházat szeretnének létrehozni a bajai alkotók, művészek számára.

Az esemény állófogadással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

PT