Megnyílt a toronykilátó

    • 2020. júl. 05.

    Régóta dédelgetett álom vált valóra azáltal, hogy a Kiskunhalasi városháza tornya, Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében, közel 100 millió forintból megújulhatott és július 3-tól kilátóként üzemelve várja a látogatókat.

     A hosszú várakozás, mely alatt a műemléki védettség alatt álló épület tornyának felújítása megvalósult, meghozta az eredményét. A toronybelső megújult, megtelt látványos plakátokkal, érdekes információkkal, interaktív, ismeretterjesztő játékokkal, nem beszélve a 26 méteres magasságból elénk táruló kilátásról, mely mostantól mindenki számára megcsodálható-hangzott el a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartott tájékoztatón, melyen részt vett Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Vedelek Norbert a Megyei Közgyűlés alelnöke, Fülöp Róbert Kiskunhalas város polgármestere valamint a kiállítás két kurátora Szabóné Bognár Anikó és Dr. Végh Katalin.

    Az ünnepélyes projektzárón hirdették ki a toronykilátóval kapcsolatban kiírt fotópályázat győzteseit. A zsűri tagjai Babud László okleveles építőmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, Ferincz János fotográfus, Kiss Renáta önkormányzati megbízott, a fotópályázat megálmodója, Kollarics Gábor – gimnáziumi tanár és Kovács Iván a Halasi Média és Kultúra Kft. főszerkesztője volt.

    A rendezvény a városházi kilátótorony közös megtekintésével zárult, ezen, részt vehetett az az öt személy is, aki egy Facebookon meghirdetett játék nyertese volt.A nyitva tartással, jegyváltással kapcsolatos információk a www.kiskunhalas.hu és a www.thormajanosmuzeum.hu weboldalakon érhetők el, valamint a Panorámatorony Facebook és Instagram oldalán is érdemes nyomon követni az aktualitásokat.

    A jelenlegi pandémia okozta szokatlan helyzet Magyarország határain belüli kirándulásokat, nyaralásokat teszi indokoltá. Fel nem fedezett csodás helyek bizonyára mindenki számára vannak még itthon. Egy kirándulás erejéig a kiskunhalasi kilátó is kiváló uticél lehet.

    Képgaléria

    Képgaléria: Kiskunhalasi kilátó átadása

    Forrás:/fotók: halasmedia.hu