Megújult környezetben a bélások

  • 2018. szept. 03.

A város több iskolájához hasonlóan a Bajai III. Béla Gimnáziumban is ünnepi pillanatokkal kezdődött a 2018/2019-es tanév. Az évnyitón a diákok és a meghívott vendégek a diákok által előadott ünnepi műsort nézhették végig, ami a prózai és zenei elemek mellett a humort sem nélkülözte.

Arnóczki János intézményvezető beszédében elmondta: a tavalyi évben 84 kitűnő tanulója volt az iskolának és 98 igazgatói dicséretet is kiosztott. Reméli, hogy a most kezdődő tanévben ezeket a számokat meg lehet majd ismételni. Az igazgató örömét és köszönetét fejezte ki abból az okból, hogy a nyáron felújították az A épületet, ahol burkolatcserét, festést, internet korszerűsítést végeztek el a szakemberek, valamint több nyílászárót is kicseréltek.

Az ünnepségen jelen lévő Fercsák Róbert polgármester köszöntőjében elmondta: nem szeretné elveszíteni a gyerekek szimpátiáját, így nem fejezi ki örömét a tanévkezdéssel kapcsolatban. Örül viszont a felújításoknak, hiszen a legutóbbi még 1930-ban volt, így alaposan ráfért a megújulás az épületre. A polgármester hozzátette: a végeredmény egy széles körű összefogásnak köszönhető.

A Klebelsberg Központ részéről Péterffy Balázs, elnök-helyettes beszélt, aki szerint olyan kultikus intézményben találkozhatott most a gyerekekkel, ahol már több mint 260 alkalommal csengettek be és több mint 100 éve viseli III. Béla nevét.

A jövőbeni célokkal kapcsolatban elhangzott, hogy a felújítások folytatódhatnak, a B épület is megújulhat, míg a C épület helyén egy sportcsarnok is megépülhet.

A diákok megtudhatták, hogy rengeteg munka vár rájuk a következő hónapok során, de ez mellett sok programmal és kikapcsolódási lehetőséggel is találkoznak majd.

PT

Képgaléria

Képgaléria: III. Béla Gimnázium évnyitó