Megválasztották Baja Város Borait

  • 2019. márc. 19.

A Bajai Hegyközség az elmúlt héten rendezte meg a hagyományos borversenyét, melyre a helyi és környékbeli termelők nevezhettek boraikkal. A verseny fejlődését igazolja, hogy az idei évben összesen 72 mintát neveztek be a borászok, a fehér és vörösbor kategória mellett a rozékat is értékelte a bíráló bizottság.

Koch Csaba, a Hajós-Bajai Borvidék elnöke köszöntőjében elmondta: örül annak, hogy egyre több a minta, hiszen ez a verseny a kisebb pincészetek, a még kevésbé ismert borászok számára egy kiváló lehetőség a bemutatkozásra és a népszerűsítésre. A verseny aranyérmes borai ugyanis támogatásban részesülnek és a borvidéki borversenyre is nevezhetnek, az ott jól szereplő minták pedig az országos megmérettetésen is részt vehetnek.

Az idei megmérettetésre 11 termelő nevezte be a borait, összesen 29 fehér, 17 rozé és 26 vörös minta érkezett. A mostani versenyen 3 bíráló bizottság értékelte a borokat, majd a legjobbak sorsáról egy csúcsbizottság határozott. Végül összesen 2 nagyarany, 26 arany, 23 ezüst, 19 bronz és 2 oklevél minősítést ítéltek meg.

Végül Baja Város Borait is megválasztották. Fehér kategóriában a Naphegy Pincészet Cserszegi fűszerese győzött, a rozék között Sümegi Dragan Pincészetének a Cabernet Sauvignon Kékfrankos – Kékfrankos Rozé cuvée-je nyert, míg a vörösborok idei királya a Koch Borászat Cabernet Franc 2017 bora lett.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Borverseny