Méltó módon emlékeztek

  • 2018. jún. 10.

Rónai Sándor évtizedeken át meghatározó szereplője volt a bajai labdarúgásnak, hiszen játékosként, edzőként és klubvezetőként is ért el jelentős sikereket. 2011-ben bekövetkezett halálával egyfajta űrt hagyott maga után, ami több területen is jelentkezett.

Az általa is megálmodott és létrehozott Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány évek óta egy utánpótlás tornával adózik az emléke előtt, ami évről-évre egyre magasabb színvonalon zajlik. Az idén nemzetközivé is vált a torna, hiszen a vajdasági Zomborból is érkeztek csapatok.

Az U7-es, az U9-es és az U10-es korosztályok a Vasváriban játszották a mérkőzéseket, míg az U11-es, az U14-es és az U16-os csapatok a Petőfi-szigeten kergették a labdát. A házigazda LUA Baja csapatai mellett Kiskunhalasról, Szolnokról, Szegedről, Kecskemétről, Kalocsáról és a már említett Zomborból érkeztek még gyerekek.

A nap során az időjárás is a kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen a szombati felhőszakadást követően vasárnap ragyogó időben futballozhattak a fiatalok. Az U9-es korosztályt végül a LUA Baja, az U10-et a Kecskemét, míg az U11-et a Szeged nyerte meg. Az U14-ben és az U16-ban a bajaiak a Zomborral vívtak páros csatát, itt mindkét korosztályban a bajaiak nyertek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a csapatok kupákat vehettek át, de a legjobb egyéni teljesítményeket is díjazták. A díjkiosztó végén a LUA Baja U15-ös, U15-ös és U16-os csapatai a nemrég véget ért bajnokság érmeit is átvették a szövetség képviselőitől.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Rónai Emléktorna