Mentők Napja- Köszönjük a munkájukat!

    • 2020. máj. 10.

    Május 10-e a Mentők Napja!

    Az Országos Mentőszolgálat kötelékében 8000 munkavállaló dolgozik, munkájuk fontos és felelősségteljes.

    Munkájukért, kitartásukért, a mások iránti elköteleződésükért, még ha sokan természetesnek is veszik ezt, köszönettel tartozunk. Köszönjük, hogy ezt a pályát választották, hogy minden nap vállalják a sokszor lelkileg is igen megterhelő, sok áldozatot kívánó munkát. Köszönjük, hogy számíthatunk Önökre.

    A  kormány többlépcsős (évekre szóló) rendszerben emeli a szolgálat tagjainak munkabérét. A kivonuló mentődolgozók bére az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett. 
    A jövedelmek emelése mellett az elmúlt években növelték a gépjárműpark számát és 5 év alá csökkent a járművek átlagéletkora. 2020-ban újabb 103 db mentőautó vásárlása van betervezve. A mentőtechnikai eszközök fejlesztésére 1,6 milliárd forintot fordított az Országos Mentőszolgálat.
    2010-óta a Mentőállomás-hálózat is jelentős fejlesztésben részesült, 34 db új mentőállomás épült, 15 Mentési Pont létesült, valamint 107 mentőállomás felújítása történt meg. A mentőállomás-hálózat felújítása jelenleg is tart és 21 mentőállomás felújítási/ építési tervezési munkái vannak folyamatban.
    Az Országos Mentőszolgálat számos olyan fejlesztést is véghez vitt,amely a digitális mentőszolgálat működésének alapfeltételei.,ezáltal vált lehetővé számos erre épülő fejlesztés. Útjára indítottak egy ÉletMentő applikációt is, ami a segélyhívás megkönnyítése mellett több más elemet (pl. defibrillátor adatbázist, elsősegély kisokost) is tartalmaz.
    2020-ban a koronavírus okozta helyzetben ők is, minden egészségügyi dolgozó, megkapják azt az  500.000 Ft-os pluszjuttatást, amellyel a kormány a helytállásukat, áldozatos munkájukat kívánja elismerni.

    Köszönet a Munkájukért!

     

    FF

    Fotó:origo.hu