Mert a hősök köztünk élnek

  • 2020. szept. 16.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy több bajai és térségbeli kiválóság vehetett át elismerést a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén. A Kalocsán megrendezett  eseményen Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díjban részesült a Bajai Szent Rókus Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya. Az elismerés kapcsán az osztály vezetőjével, Dr. Fenyő Józseffel beszélgettünk.

Szívből gratulálunk a díjhoz. Elismerést átvenni mindig jó érzés, de mennyire számított meglepetésnek a jó hír?

Nagy meglepetés volt, de jól esett. Tudjuk, hogy szem előtt vagyunk, de azt nem gondoltuk volna, hogy valaki felterjeszt minket.

A koronavírus terhelte időszakban a szokásosnál is jobban szem előtt vannak az egészségügyi dolgozók. Mennyit érzékelnek ebből a mindennapi munkájuk során?

Én úgy gondolom, hogy tavasszal jobban lehetett ezt érezni, most mintha belefásultak volna ebbe az egészbe az emberek. Akkor ugye országszerte, Baján is mentek esténként a zenék, a közös tapsolások. Most kicsit ellazultak az emberek, ezért is indulhatott el újra a járvány és most úgy néz ki, hogy sokkal brutálisabb, mint tavasszal volt. Az emberek még mindig tisztelettel néznek ránk, de talán már a mindennapunk részévé válik ez a vírus.

A megyei díj alkalmával elmondott méltatás azzal zárult, hogy a vírus idején az osztály dolgozói a szokásosnál is jobban összekovácsolódtak. Egyet ért ezzel az állítással?

Ezt én is megtudom erősíteni. Meg azt is, hogy erőn felül dolgozunk és most már kezdünk fáradtak lenni. De természetesen igyekszünk továbbra is helytállni.

Néhány éve új körülmények között dolgozhatnak az SBO-n. Sikerült teljesen belakni a felújított osztályt?

Természetesen, most már belaktuk az új helyet. A felszereléseinken nem múlik semmi, én azt gondolom, hogy a lélegeztetőgépünk, a monitoraink európai szintűek. Nem hiszem, hogy a Nyugat-Európai országokban ezeknél jobb felszerelések lennének.

Mi az amiben fejlődni kellene?

Még szorosabb együttműködésre lenne szükség a társszakmákkal, valamint napi kapcsolattartást kell megvalósítani a többi osztállyal.

Az osztály dolgozói hogy fogadták egyébként a megyei kitüntetés hírét?

Az az igazság, hogy jól fogadták, örültek neki, de igazából nincsen idő örülni. Átvettük a díjat és rohantunk vissza dolgozni. Épp arról beszélgettünk a munkatársainkkal, hogy egyáltalán annak örültünk, hogy el tudtunk menni a díjátadóra, de ahogy hazaértünk egyből folytattuk a munkát. Mert most sokkal durvább, mint tavasszal volt.

A Bácskai Harsona szerkesztősége ezúton is szívből gratulál az elismeréshez, az osztály valamennyi dolgozójának sok erőt és jó egészséget kívánunk a munkájához.

Köszönjük szépen!

PT

Fotók: Kopri/Snassz.hu