“Minden napnak van valami öröme”

  • 2018. okt. 21.

Testvérvárosi találkozóra hívták a bajaiakat erre a hétvégére a németországi Waiblingenbe. A német várossal harminc éves kapcsolat köti össze Baját, az elmúlt évtizedekben több területen is szoros együttműködés alakult ki a felek között.

 

Az idén a bajaiak keltek útra, hogy egy közel 50 fős delegációval meglátogassák a német testvéreiket. A városvezetés képviselői mellett diákok, tanáraik, nyugdíjasok és bajai családok alkotják a csapatot, élvezik a német családok vendégszeretetét.

 

Szombat este egy kulturális estet rendeztek a látogatás tiszteletére, melyen bajai és waiblingeni fiatalok színvonalas produkciókkal kápráztatták el a közönséget. Az est kezdetén Andreas Heskey, Waiblingen főpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta: büszke arra a kapcsolatra, ami egykoron Csávollyal kezdődött és Baja városával alakult ki az elmúlt 30 esztendőben. Bízik benne, hogy ez a kapcsolat még hosszú évtizedeken keresztül megmarad a két város között.

 

Baja város nevében Csubákné Besesek Andrea köszöntötte a vendégeket. Az alpolgármester egyebek mellett egy Sipos Lóránd festményt adott át a főpolgármesternek, ami a bajai Szentháromság szobrot ábrázolja. Elmondta: a választás nem volt véletlen, hiszen mind a bajaiak, mind pedig a waiblingeniek erős keresztény gyökerekkel rendelkeznek és bízik benne, hogy a barátság, a találkozás okozta örömöt és sokszor érezhetik. Ezt követően előbb magyarul, majd pedig németül szólt a jelenlévőkhöz.

 

Az est során a helyi zeneiskola és a bajai Liszt Ferenc AMI növendékei adtak számot tudásukról, nem egyszer vastapsra kényszerítve a közönséget. Fuvola, zongora, harsona és tuba hangja is felcsendült az impozáns kulturális központ nagy termében, míg máskor énekszó töltötte be a teret. A Pethő Attila, Czipták Zsolt és Markóné Szalai Gyöngyvér által vezetett bajai csapat óriási sikert aratott, rengeteg gratulációt fogadtak a mieink a fellépést követően.

 

A kulturális esten a bajai tűzoltók egy csoportja is jelen volt, akik ezen a hétvégén waiblingeni kollégáiknál vendégeskednek.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Kulturális est Waiblingenben