Mindenki elhozta az iskolatáskáját

  • 2019. szept. 02.

Ünneplőbe öltözött diákokkal lehetett lépten-nyomon találkozni hétfőn Baja belvárosában. Nem volt ez véletlen, hiszen a legtöbb intézményben az első tanítási napon tartották az ünnepélyes évnyitót. Az MNÁMK-ban például a sportcsarnokban ültek össze a tanulók és a tanárok, hogy hivatalosan is útjára indítsák az új tanévet.

Szauter Terézia az intézmény főigazgatója az ünnepség kezdetén köszöntötte a jelen lévő dr. Maruzsa Zoltánt és Fercsák Róbertet. Előbbit államtitkári kinevezése, Baja polgármesterét pedig a nemrég átvett állami kitüntetése okán. Nem sokkal később pedig már az egyik ünnepelt állt a mikrofon mögé. dr. Maruzsa Zoltán köszöntője kezdetén elmondta: maga is ebben az intézményben pallérozódott egykoron, így most különleges érzésekkel tért ide vissza. Egyúttal biztosította a jelenlegi diákokat, hogy remek iskolában tanulhatnak, hogy az MNÁMK-ban valóban használható tudással gyarapodhatnak. Sőt, jó hírt is hozott a jelenlévők számára: egy friss kormányzati döntésnek köszönhetően ugyanis a jövőben a 9. és 11. évfolyamos diákok külföldön javíthatják majd nyelvtudásukat, amit az állam finanszíroz a számukra.

Az MNÁMK kuratóriumának az elnöke, Egri Miklós rögtön egy bocsánatkéréssel kezdte beszédét, amit a lelátón helyet foglaló 0. évfolyamosoknak intézett. Mégpedig azért, mert először németül mondott rövid köszöntőt, amit még az újoncok nem értettek. Azonban biztosította őket arról, hogy egy év múlva már minden szavát érteni fogják, hiszen a következő hónapok során olyan szintre lépnek majd, amivel már magabiztosan tanulhatnak német nyelven különböző tantárgyakat. A kuratóriumi elnök sem maradt el dr. Maruzsa Zoltán mögött a jó hírek tekintetében, hiszen bejelentette, hogy aláírták a vállalkozóval a kivitelezési szerződést, így a tervek szerint jövő májusban átadhatják az intézmény vadonatúj sportcsarnokát. Abban pedig a diákok segítségét kérte, hogy ezt a jeles napot mivel ünnepeljék majd meg. Végül egy csokor virággal köszöntötte Szauter Terézia intézményvezetőt, aki éppen 30 éve van a pedagógusi pályán.

A tanévnyitón szinte valamennyi évfolyam vállalt valamilyen szerepet, a legkisebbek még az oviból hozott nemzetiségi táncukat adták elő, a nagyobbak táncoltak, énekeltek és verset mondtak, míg a legnagyobbak az MNÁMK hivatalos sálját kötötték fel az elsősök nyakába. Ezzel is jelképezve, hogy most már ők is a nagy családhoz tartoznak.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Évnyitó az MNÁMK-ban