Minőségi borokat és mézeket díjaztak

  • 2018. szept. 10.

Május 15-én Császártöltésen rendezték meg a Hajós-Bajai Borvidéki Borversenyt. Az eseményre 36 termelő összesen 126 mintát adott le, melyeket a zsűri egy 100 pontos bírálati pontozás alapján értékelte.

Összesen 56 fehér, 25 rozé és 45 vörös bort adtak le a termelők. A verseny végén a zsűri 39 aranyérmet, 72 ezüstérmet és 15 bronzérmet ítélt oda a borászoknak, melyeket most szombaton a Bácska Kincse Baja Gemenc Természeti Napok keretében adtak át a Petőfi-szigeten. Az okleveleket Koch Csaba, a Hajós-Bajai Borvidék elnöke és Vultur-Fenyősi Diána hegybíró adta át.

A borversenyen szereplő legjobb borok közül választotta meg a csúcszsűri a csúcsborokat, melyek külön serleg díjazásban részesültek. A Borvidék legjobb fehér borának a Csanádi Szőlőbirtok 2018-as évjáratú Savignon Blanc borát választották. A legjobb rozé bor a Koch Borászat 2018-as Cabernet Sauvignon rozé bora lett, míg a legjobb vörös bor elismerést az Antal Pincészet 2015-ös Merlotja érdemelte ki.

A borászok után a méhészek léptek a színpadra, akik a mézversenyre nevezett termékeik okán részesültek elismerésben. A különleges okleveleket a 2018-as mézkirálynő, Lesti Kitti adta át a méhészeknek.

Az esemény zárásaként új mézlovagot avattak, majd a résztvevők újborral koccintottak a sikerekre.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Bor és mézverseny díjátadó