Mozgalmas szombati nap Nemesnádudvaron

  • 2020. aug. 22.

Az augusztus 20-i ünnepi hétvége méltó keretet adott a felújított Nemzetiségi ház átadásához, hiszen a Államalapítási  ünnepünk arra irányítja a figyelmet, hogy őseink, elődeink nélkül nem lehet sem jelenünk, sem jövőnk. Ez a “Sarokház” pedig pontosan ezt a múltat, a Nemesnádudvariak múltját hivatott bemutatni, megőrizni gyermekeinknek, hogy mindig tudják hol vannak a gyökereik.

A Petőfi és a Hunyadi utca sarkán lévő “Sarokház” EFOP program keretében, 12 millió forint értékben újulhatott meg, így méltó körülményeket között őrizheti a település emlékeit, mutathatja be tárgyi emlékeit.
Az átadáson köszöntött Zsigó Róbert, a település országgyűlési képviselője is.

Átadták a Szabadidőparkot is, ami 6 millió forint LEADER forrásból újult meg. Az átadás keretében fát ültetett Zsigó Róbert országgyűlési képviselő és dr. Kovács István polgármester.

A nap során ehhez kapcsolódóan ,”focibajnokság” van a parkban, melynek eredményhirdetése az átadás után, ünnepélyes keretek között történt.  A díjátadás után “majálissal” folytatódott a program.

Bár már két hónapja elkészült,külön átadásra nem került sor , de megújulhatott a faluközpont legrosszabb minőségű utcája, a Malom utca. A fejlesztés BM pályázatból valósult meg, melyet az önkormányzat 5 millió forinttal egészített ki, így több kapubejáró és egy jelentős méretű járdaszakasz is megújulhatott.