Munkában a labdarúgók

  • 2020. júl. 17.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy ősztől új néven, a megyei harmadosztályban indul a felnőtt bajai labdarúgó csapat. Az elmúlt kettő idényben a megyei másodosztály Déli csoportjában kiválóan szereplő Bajai SK tulajdonosa, Aranyos Dániel az önkormányzati támogatás megszüntetését követően bejelentette: a klub nem tud csapatot indítani az augusztusban rajtoló új idényben és megszűnik.

Az újonnan életre hívott Bajai Labdarúgó Club felnőtt gárdája három héttel ezelőtt kezdte meg a felkészülést az új bajnokságra, Koch Tamás együttese heti három alkalommal tréningezik a Vasváriban. Mind a játékosoknak, mind pedig a szurkolóknak még szokniuk kell, hogy Baján csupán megye hármas mérkőzéseket fognak rendezni, azonban ahogy szokták volt mondani, a semminél ez is jobb…

A keretben a történtek után természetesen nagy volt a mozgás, volt aki vállalta a legalacsonyabb osztályban történő szereplést, míg mások a váltás mellett döntöttek. A távozók között több eddigi húzóember neve is szerepel. Balázs Dominik Pécsre költözött, Aladics Dániel, Baladin Dominik és Várnagy Milán Bátaszéken folytatja, Kisa Péter Soltvadkertre igazolt, Györe Mihály Bácsalmásra ment, míg Vedelek Zoltán abbahagyta.

Az érkezők között is több név olvasható. Urlauber Bence Géderlakról tért haza, Rácz Ferenc és Gyurkits Dávid Hajósról érkezett, Hesz Henrik Bátaszékről igazolt Bajára, míg Végvári Martin a judo világából hozhat egy kis keménységet a védelembe.

Nem csak a játékoskeret, hanem a vezetőség összetétele is kialakul ezekben a napokban. A három fős elnökséget Angeli István elnök, Nagy Előd és Koch Tamás alkotja. Az elnökség munkáját egy 7 fős tagság segíti majd, név szerint Morvai Tamás, Evanics Zoltán, Urlauber Ferenc, Tóth Ferenc, Csontos Attila, Szabó Attila és Vadászlaki Zsolt.

A csapat eddig kettő felkészülési mérkőzésen lépett pályára. A Sükösd vendégeként 2-1-re nyert a BLC, mindkét gólt Jeszenszky szerezte. Szerdán pedig hazai pályán játszott a csapat, ekkor a Baranya megyei élvonalban szereplő Hosszúhetény volt az ellenfél. A bajaiak méltó ellenfelei voltak a magasabban jegyzett alakulatnak, a vendégek 5-3-ra nyerték meg az összecsapást. A hazai gólokat Cifra, Jeszenszky és Bányai jegyezte. A mérkőzés különlegessége volt, hogy Nagy Dávid élete első hivatalos mérkőzésén fújta a sípot, a frissen vizsgázott sporinak sok sikert kívánunk a pályafutásához.

A Bajai LC legközelebb szombaton lép pályára felkészülési mérkőzésen, délelőtt 10 órától a Lánycsók lesz az ellenfél a Vasváriban. A bajnokság augusztus 23-án kezdődik.

PT