“Nem azt akarjuk megmutatni ami nincs, hanem azt ami van.”

  • 2019. máj. 13.

A Bajai Városi Diákönkormányzat 2018. év elején alakult meg, azóta több saját rendezvényük volt, valamint a városi programokhoz is csatlakoztak. Jelenleg mintegy 30 fő alkotja a diákönkormányzatot, a létszám fokozatosan nőtt az elmúlt hónapok során. Az alapításkor minden iskolából kettő főt kértek fel a feladatra, majd ez a szám bővült ki.

Schwarz Maja diákpolgármester elmondta: rengeteg tapasztalatot szereztek az elmúlt hónapok során, több területen is sikeres munkát végeztek. A saját rendezvények mellett városi ünnepségeken, koszorúzásokon vettek részt, sőt nem csak Baján, hanem az országhatáron túl is. Hétfő délelőtt pedig Fercsák Róbert polgármesterhez voltak hivatalosak, ahol a korábban igényelt pólókat vették át. Baja polgármestere elmondta: mindig örömmel találkozik a fiatalokkal, hallgat a szavukra és a véleményükre. Schwarz Maja és Kristó Luca nem csak átvette a 30 darab pólót, hanem az egyiket Fercsák Róbertnek ajándékozták és egyúttal invitálták Baja polgármesterét a rendezvényeikre.

A következő ilyen lehetőségre nem is kell sokat várni, hiszen a Városi Diákönkormányzat a hétvégi Jánoska eresztésen is jelen lesz, valamint a jövő hétvégén esedékes sportágválasztón is találkozhatunk velük. Szeptemberben pedig új vezetést is választanak, hiszen a jelenlegi diákpolgármester és diákalpolgármester befejezi középiskolai tanulmányait és egyetemi felvételi előtt állnak.

PT