Nem lesz Baján autós piac

  • 2020. ápr. 25.

A koronavírus járvány miatt bevezetett veszélyhelyzetet követően a Nyirati Klára polgármester első intézkedései között szerepelt a Városi Piac bezárása. Tulajdonképpen azóta folyamatos a vita, hogy ez jó döntés volt-e. Több helyi médiumban cikkeztek és szavaztak a témával kapcsolatban. A hozzászólások és eredmények azt mutatták, hogy nincs egyértelmű állásfoglalás a témakörben. Közben Magyarország Kormánya folyamatos felhívásokkal, kampányokkal próbálta felhívni az emberek figyelmét, hogy részesítsék előnyben a zárt terű multikkal szemben a szabadtéri piacot és vásároljanak helyi termelőktől.

A napokban szárnyra kapott egy elképzelés, mely szerint autós piacot szeretne elindítani az önkormányzat. A vásárló autóval behajt a piacra, és ott amolyan McDrive mintára, járműből való kiszállás nélkül lenne kiszolgálva. Az ötlet nem aratott nagy sikert a vásárlók és az árusok körében, ezért azt elvetették és a piac továbbra is zárva tart. Széll Péter a Sikeres Bajáért Egyesület önkormányzati képviselője a legnépszerűbb közösségi oldalon úgy nyilatkozott, hogy az autós piac csak egy felvetett ötlet volt, amit megvitattak, de az több okból sem megvalósítható.

Az online piactér továbbra is működik azonban, így ott lehetőség van a vásárlásra, az értékesítésre. Igaz itt csak a megszokott forgalom töredékét tudják a felek lebonyolítani, azonban bízunk benne, hogy hamarosan feloldják a korlátozásokat és ismét a megszokott környezetben kínálhatják portékáikat a bajai és környékbeli termelők.

PT