Németországból érkezett az adomány

  • 2019. febr. 27.

Egy széles körű összefogásnak köszönhetően 10 új gyógyászati segédeszközzel gazdagodott a Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja. A Bajai Halászléfőző Lovagrend egyik tagjának közbenjárásával egy német szociális intézményből elektromos ágyakat, tolószékeket sikerült beszerezni, melyeket az otthoni betegápolás területén tudnak majd felhasználni a bajaiak.

Az adományt szállító kamion szerda délután gurult be a bajai raktár elé, ahová ideiglenesen elhelyezték a székeket és az ágyakat. Fercsák Róbert, aki maga is tagja a lovagrendnek, az ünnepélyes átadón elmondta: polgármesterként örül annak, hogy jó minőségű, modern eszközökkel gazdagodik a Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja, melyek minden bizonnyal hasznosnak bizonyulnak a betegállátás során.

Novics György, a Bajai Halászléfőző Lovagrend elnöke szerint fontos pillanat ez a lovagrend életében, hiszen a mostani adománnyal komoly segítséget tudnak nyújtani a betegek és hozzátartozóik számára. A Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja természetesen örömmel vette a felajánlást, hiszen önerőből ennyi és ilyen minőségű ágyat nem tudtak volna megvásárolni. Maros Beáta csoportvezető elmondta: tapasztalatból tudják a csoportnál, hogy sok olyan beteg kerül ki a kórházból, akiket ezt követően otthonukban ápolnak tovább és számukra nagyon sokat jelent, hogy egy elektromos ágyban, egy betegágyban gyógyulhatnak.

A Máltai Szeretetszolgálat három évvel ezelőtt hozta létre a webnővér honlapját, ahol laikusoknak mutatják be 50 oktatófilmen keresztül az otthoni betegápolás fortélyait.

PT