“Nincs ennél fontosabb”

  • 2019. ápr. 05.

Hat évvel ezelőtt egy előadásnak indult az egész, mára országos hírű eseménnyé nőtte ki magát a bajai Gyermekgyógyász Konferencia, melyet az idén már a 6. alkalommal szerveztek meg – hangzott el pénteken délelőtt a Bácskai Kultúrpalotában. A szervezők nevében dr. Károly Éva, a Bajai Szent Rókus Kórház osztályvezető főorvosa köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta: a fórum az évek alatt folyamatosan fejlődött, az idén három egyetemről érkeztek előadók az eseményre.

A város nevében Csubákné Besesek Andrea mondott rövid köszöntőt. Az alpolgármester hangsúlyozta: nincs fontosabb a világon mint az egészségünk, kiváltképpen ha a gyermekünkkel van probléma, ha a gyermekünknek van szüksége ellátásra.

“Kívánom Önöknek, hogy minél több munkájuk legyen a jövőben!” dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatójának mondatára többen is felkapták a fejüket a teremben, azonban a főigazgató azonnal magyarázatot is adott a kijelentésére. Amennyiben ugyanis több a munkája a gyermekorvosoknak, az azt jelenti, hogy több gyermek születik az országban. A gyerekszületési ráta ugyan az elmúlt évben 1,2-ről 1,4-re emelkedett, de még mindig nagyon messze van a kívánt 2-től.

A vendégek és az előadók részéről prof. Dr. Reusz György mondott köszönetet a szervezőknek, hogy ismét magas színvonalú konferenciát valósítottak meg és vendégül látják a Bajára érkező szakembereket. A nap során több területet érintő szakmai előadások lesznek a Bácskai Kultúrpalotában.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Gyermekgyógyász konferencia