Okospadok a belvárosban

  • 2019. jún. 06.

Nagy érdeklődésre tartanak számot a napokban a belvárosban kihelyezett okospadok. Összesen három padot állítottak üzembe, ami több funkcióval is szolgálja a bajaiakat és a városba érkező turistákat. A Petőfi-szigeten a Turisztikai Központ előtt, a Tóth Kálmán téren, valamint a Szentháromság téren találkozhatunk a különleges ülőalkalmatosságokkal.

A padok mindegyike napelemmel felszerelt, így napos időben a működéshez szükséges áramforrást a napelemek biztosítják. A telepítésnél azonban összekötötték a padokat a közvilágítással is, így télen is zavartalan lesz a működésük. Maga a pad az éjszakai órákban fehér fényt világít a pad alá.

Az igénybe vehető funkciók között találjuk a mobiltelefonok feltöltését, ami egyrészt történhet vezeték nélkül (a megfelelő helyen egyszerűen csak le kell helyezni a padra a készüléket), valamint kettő USB töltési pont is rendelkezésre áll. Ingyenes WIFI-t lehet használni, a pad 8-10 méteres körzetében.

A pad ez mellett számtalan információval szolgál az üzemeltető számára is, így például a WIFI-re csatlakozók számát, a töltést igénybe vevők számát is jegyzi, de az időjárásról is részletekkel szolgál.

A lakosság számára pedig még egy fontos funkcióval bír, miszerint rá lehet ülni… 🙂

PT