Örömfoci

  • 2019. jún. 11.

Rónai Sándor ikonikus alakja volt a bajai futballnak, játékosként, edzőként és klubvezetőként is sokat tett a sportág fejlődése érdekében. Elévülhetetlen érdemei voltak a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány létrejöttében és későbbi fejlődésében. Éppen ezért nem meglepő, hogy a halálát követően a LUA kezdeményezésére emléktornát szerveztek, melyen több korosztályban is összemérik erejüket a csapatok.

Az ünnepélyes megnyitón Kámánné dr. Bari Bernadett önkormányzati képviselő köszöntötte a csapatokat. Elmondta: a férjén keresztül kicsit ő is megismerhette Rónai Sándort és egészen biztos benne, hogy ha Sanyi bácsi a mai napon lenéz a Vasvárira, akkor nagyon tetszik neki amit lát. Sok ügyes és tehetséges gyermek focizik az ő nevével fémjelzett tornán.

Az idei évben immáron a negyedik alkalommal rendezték meg a Rónai Sándor Emléktornát. A Vasvári Pál utcai sporttelepen három pályán játszottak a gyerekek, összesen öt korosztály számára voltak mérkőzések. A házigazda LUA csapatain túl Szekszárdról, Bácsalmásról, Mohácsról, Paksról, és Biatorbágyról is érkeztek együttesek, így valamennyi korosztályban nagy küzdelem folyt a pályán.

Az időjárásra ezúttal nem lehetett panasz, ragyogó napsütésben, hamisíthatatlan nyári időben zajlottak az összecsapások. Ugyan ezeknél a korosztályoknál még nem az eredményességen, sokkal inkább a játékok kell a hangsúlynak lenni, azonban az eredményhirdetésen természetesen minden kis focista boldogan emelte fel a serleget vagy az egyéni díjakat.

A torna az egyik támogatónak köszönhetően egy nagy közös pizzázással zárult. Szép nap volt, méltó Rónai Sándor emlékéhez.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Rónai Sándor Emléktorna