Összetartoznak

  • 2019. júl. 29.

Sváb nemzetiségű emberekkel telt meg szombaton délelőtt a városháza díszterme. A Dunai Sváb Kultúrcsoportok Világtalálkozóját több éve szervezik már meg, ezúttal Baja adhatott otthont a rendezvénynek. Az egy hét során a városban és a környéken számtalan program várta a résztvevőket, akik több európai országból, de még Kanadából, az USA-ból és Brazíliából is érkeztek.

A városházán Fercsák Róbert, Baja város polgármestere köszöntötte a mintegy 100 fős csoportot. Elmondta: nagy öröm és megtiszteltetés, hogy Baja adhat otthont az idei világtalálkozónak, hiszen a Bácskában évtizedek óta nagyon sok sváb nemzetiségű ember él. Az MNÁMK az ország egyik legnagyobb oktatási intézménye, az ott dolgozó szakemberek most is remek házigazdának bizonyulnak.

A 2 hetes világtalálkozó ideje során a csoport számtalan svábok lakta településre ellátogat, hogy ott megismerkedjen a kultúrával, az emberekkel, az ételekkel és a nemzetiségi táncokkal. A bajai városházán elhangzott: valamennyi kultúrcsoport esetében közös pont a Duna, a folyó amely összeköti a különböző országokban élő svábokat.

A városházi program ajándékozással, közös fénykép készítésével zárult, majd a csoport előbb a kisvasúttal járta be a várost, majd pedig az MNÁMK-ban szinte már teljesen elkészült Ulmer Schachtelnél folytatódott a világtalálkozó.