Otthon maradnak

    • 2020. nov. 04.

    MNÁMK Másfél hétre tantermen kívüli, digitális oktatást rendelt el az EMMI a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja gimnáziumában és technikumában: a bajai tanintézményben a pedagógusok körében tapasztalt jelentős számú megbetegedés indokolja az intézkedést.

    Szauter Terézia főigazgató elmondta: jelenleg kilenc igazoltan fertőzött pedagógusról tudnak, de további kollégák tesztje is folyamatban van. Az MNÁMK-ban az őszi szünet után egyébként a diákok még nem jelentek meg az iskolában, így ők jó eséllyel nem veszélyeztetettek. – Hétfőn és kedden pedagógiai napot tartottunk, digitális továbbképzéssel a kollégák számára, a diákoknak sem kellett bejönniük. Szerdától ennek következtében csak az általános iskolások folytatják a tanulást az épületben, a gimnázium és a technikum tanulói pedig ideiglenesen áttérnek a digitális oktatásra – mondta az intézményvezető.
    Az intézkedés a november 4-13. közötti időszakra vonatkozik, ez idő alatt a tanítás az érintett osztályok részére a tavasszal már bevált irányelvek és keretek mentén folytatódik. Az iskola épületeit nem zárták le, a titkárságra előre egyeztetett időpontban be lehet menni. Az őszi szünet ideje alatt az épületek teljes fertőtlenítése megtörtént-olvasható a baja.hu oldalon.

    Fotó: wikipedia