Partnervárosi-díjat kapott Baja

  • 2018. szept. 22.

Sportolókkal, vezetőkkel és közéleti személyiségekkel telt meg pénteken este a Budapesti Olimpiai Központ étterme. A Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetség az idén ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. A Szövetség egy rangos gálán köszönte meg a sportolók, a vezetők és a partnerek együttműködését.

Az est háziasszonya szerepkörét az ismert televíziós személyiség György-Horváth Zsuzsa vállalta el, míg a hangulatot a nemzetközileg is elismert swing énekes, Gájer Bálint alapozta meg.

A gála kezdetén a FODISZ ügyvezetője és egyben mozgatórugója, Toponári Gábor foglalta az össze az Egyesület elmúlt tíz esztendejét. Az ügyvezető kitért az alapításra, a kezdeti nehézségekre és arra, hogy miként tudott életben maradni a FODISZ.

Az est során összesen 10 kategóriában adtak át díjakat. Sporttehetségeket, egyesületeket, példaképeket, támogatókat köszöntöttek, de Baja Városa is a kitüntetettek között volt. Városunk vezetése ugyanis hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élők irányába, a bajai EGyMI, Müller István vezetésével kiváló kapcsolatot ápol a FODISZ-al. Hosszú évek óta Baján rendezik meg a Speciális Iskolák Országos Sporttalálkozóját, de egyéb más eseményeknek is gyakran ad otthont városunk. Ennek elismeréseképp a FODISZ Partnerváros kategóriában díjazta Baja Városát.

Az elismerést Csubákné Besesek Andrea alpolgármester vette át, aki elmondta: nagyon büszke a díjra, hiszen a FODISZ és a hozzá kötődő emberek különösen fontos szerepet töltenek be mind a városunk, mind pedig a saját életében. Bízik benne, hogy a mostani kiváló kapcsolat a jövőben is megmarad és további együttműködést ajánlott fel. Végezetül megköszönte Fercsák Róbert polgármesternek, hogy ő vehette át a díjat.

A gála hivatalos részét Szabó László, a FODISZ elnökének szívbe markoló szavai zárták. Az est során több művészeti alkotást is kiállítottak, melyekre jótékony céllal hétfőtől az egyesület közösségi oldalán lehet licitálni.

PT

Képgaléria

Képgaléria: FODISZ 10