Péntektől újra nyitva a bajai piac

  • 2020. máj. 05.

Régóta várt jó hírről számolt be a mai napon Nyirati Klára. Baja város polgármestere egy videóüzenetben tette közzé, hogy péntektől ismét látogatható a bajai városi piac. A bezárásról szintén a polgármester határozott még márciusban, azóta a helyi és környékbeli termelők és kereskedők nem kínálhatták portékáikat a vásárlóknak. Ugyan a kormány több olyan ajánlást tett közzé az elmúlt hetekben, hogy az önkormányzatok tegyék lehetővé a termelői piacok működését – mert ott egészségesebb körülmények között lehet vásárolni, mint a zárt légterű szupermarketekben – ezidáig zárva volt a bajai piac.

Az újranyitás több korlátozó intézkedést is hoz, amivel mind a vásárlók, mind pedig az eladók egészségét próbálják megóvni. Pénteken kizárólag a 65 éven felüliek látogathatják a piacot, míg szombaton délelőtt csak a 65 évnél fiatalabbak mehetnek be a piac területére. A szerdai napot pedig testvériesen megfelezik a vásárlók, hiszen délelőtt 9 óráig az idősebbek, míg utána a fiatalabbak vásárolhatnak.

Szintén fontos feltétel, hogy a piacot kizárólag maszkban, vagy arcot eltakaró kendőben lehet látogatni, valamint a bejáratnál kézfertőtlenítési lehetőség is lesz. Összességében elmondható, hogy a bajai és a környékbeli embereket szolgálja a most meghozott döntés, ehhez azonban további fegyelmezettség és a szabályok betartása szükséges.

PT