Pünkösdölő

  • 2019. jún. 07.

A Szent László ÁMK óvodájában 2007-ben rendezték meg az első Pünkösdi ünnepet, ahol az intézménybe járó gyerekek és szüleik egy vidám délután keretében közösen ünnepeltek. Azóta minden évben ének és zeneszó tölti be az óvoda udvarát, nem volt ez másképp csütörtökön sem. A megjelenteket Hosszú Kornélia intézményvezető köszöntötte, aki elmondta: a Pünkösdöt a Rózsák Húsvétjának is szokták nevezni, a rózsa pedig köztudottan a Szűzanya virága.

A pünkösdi időszak egyben a lakodalmak kezdetét is jelentette egykoron, így a kicsik és szüleik ezúttal is sétáltak egy nagy kört az óvoda körül, a menet élén a pünkösdi királlyal és királynéval. Az indulás előtt Fekete Szabolcs, a Szent László ÁMK lelki vezetője kért áldást a menetre.

Miután a menet visszatért az udvarra megkezdődtek a változatos színpadi programok. Előbb az óvodások népviseletbe öltözve táncoltak és énekeltek, majd az Iringó Népdalkör tagjai adták elő énekeiket. Látványos műsor keretében fellépett a Garai Aprók néptánc együttes is, de a legnagyobb érdeklődés a Csurgó zenekar koncertjét övezte. Az országos népszerűségnek örvendő zenészek bevonták a produkciójukba a gyerekeket és a szülőket is, így valóban remek hangulatban ért véget az ünnepség.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Pünkösdölő