Rangadót nyert a Bácska

  • 2018. dec. 22.

Bajai Bácska FKE – Vásárhelyi Kosársuli 90-71 (19-13, 25-24, 17-18, 29-16)

Vérbeli rangadóra készültek péntek este az MNÁMK sportcsarnokában. A Zöld csoport listavezetője, a Hódmezővásárhely látogatott a második helyezett bajaiakhoz. Egy hete a Bácska szintén saját közönsége előtt győzte le a Salgótarjánt, most pedig arra készült, hogy egy újabb sikerrel a tabella élén töltheti a Karácsonyt.

                                                     Fotók: Pulai Zsóka

Jól kezdett a Bácska, azonban jelentős előnyt nem tudott kiharcolni. A hazaiaknál Pongó Martin remek napot fogott ki, az egész találkozó során igazi vezére volt a Bácskának. A második félidőben még jobban összeállt a bajaiak védekezése, a megszerzett lepattanókból több könnyű kosarat dobtak Jakabék. A negyedik negyedre már 20 pont közelébe kúszott a különbség, végül magabiztosan nyerte a rangadót Cservék Csaba együttese.

A sikerrel a két gárda helyet cserélt a tabellán, a Bácska töltheti az élen a Karácsonyt.

Cservék Csaba: Az első félidőben sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek, de ezt a második felvonásban már tudtuk kontrollálni. Az agresszív védekezésünk megadta a támadásaink alaphangját. Ismét tudtunk könnyű kosarakat szerezni, a mérkőzés végére lett legnagyobb a különbség. Gratulálok a csapatnak!

Tóth Tamás: Az egész mérkőzés alatt, de főleg az utolsó negyedben rossz döntéseket hoztunk a védekezésben, így ritmustalanná vált a támadójátékunk is. Egy extra játékossal, Pongóval volt erősebb nálunk a Baja, a különbség túlzó. Remek őszt zártunk, gratulálok a játékosaimnak! Kellemes Ünnepeket kívánok minden sportbarátnak!

PT/mkosz.hu