Remek bajai sikerek az OB-n

  • 2020. aug. 04.

Az elmúlt hétvégén ismét Szeged adott otthont az evezős országos bajnokságnak. A Maty-éren a felnőtt mezőny mellet a teljes utánpótlás, valamint a szenior korosztály is jelen volt, így kiváló versengést lehetett figyelemmel követni a három nap során.

A Bajai Spartacus SC versenyzői jó formában várták az erőpróbát, amit igazoltak az OB-t megelőző válogató viadalok is. Ezeken Bartos Nándor tanítványai több meglepő eredményt is produkáltak, így a sokat látott mester most is bizakodva utazott a Napfény Városába.

Fotók: a Bajai Spartacus SC Evezés Facebook oldala

Nem is kellett csalatkoznia, hiszen a bajaiak mindhárom napon jó teljesítettek. Kezdjük a sort a felnőttek eredményeivel. Itt a hölgyek vitték a pálmát, hiszen több kategóriában is dobogóra állhattak. A női könnyűsúlyú négypárok versengésében a Bartos Adél, Döbröntey Réka, Balogh Zsófia, Végh Nóra összeállítású csapat magabiztos versenyzést bemutatva szerzett aranyérmet. A Bartos-Döbröntey duó a hölgyek könnyűsúlyú pairoar mezőnyében duplázott, hiszen a lányok ott sem találtak legyőzőre. A két törékeny bajai hölgy a normálsúlyú párosok között, valamint dublóban egyaránt harmadik lett. Adél és Réka hétvégi teljesítménye előtt minden szakember megemelte a kalapját.

A felnőtt férfiaknál a még utánpótláskorú Derekas Ambrus, Szalai Andor könnyűsúlyú kettes fantasztikus versenyzést bemutatva második lett, míg a hosszú idő után ismét összeálló könnyűsúlyú nyolcasunk szintén ezüstérmes pozícióban zárt. A Bóka Örs, Cselinácz János, Litter Előd, Gagyi Norbert összeállítású könnyűsúlyú négyes pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Természetesen az utánpótlás sem akart lemaradni a nagyok mögött és a fiatalok bizonyították is, hogy lehet rájuk számítani. Szőllősi Balázs ifi könnyűsúlyú szkiffben aranyérmet szerzett, míg ugyanő Szalai Andorral kiegészülve dublóban szintén magyar bajnoki címet nyert. Tanuló szkiffben Sipos Ábel és Horváth Ákos egy-egy bronzéremmel tette teljessé a bajaiak éremkollekcióját. A mieink a dobogós pozíciók mellett további értékes pontszerző helyezéseket is elértek Szegeden.

A Bajai Spartacus SC ezzel a pontverseny 10. helyén zárt. A mieink teljesítményének az értékét növeli, hogy az előttünk végzett egyesületek jóval nagyobb csapattal érkeztek a Maty-érre. Gratulálunk a bajai sportolóknak és felkészítő edzőjüknek, Bartos Nándornak.

PT

Fotók: a Bajai Spartacus SC Evezés Facebook oldala