Rémen egyszerre öt fejlesztést adtak át

  • 2020. okt. 30.

A község számára mindig kiemelt helyen állt a sport. Most egy újabb mozgási lehetőséggel bővült a választék, ugyanis szombaton hivatalosan is átadták a lakosságnak az új, A típusú sportparkot.  A beruházásra 5 586 556 Ft + Áfa támogatást sikerült elnyerni. A sportpark megépítése egy újabb lépés a lakosság egészségének megőrzésére és javításának érdekében. A projekt keretében az alábbi eszközös kerültek kihelyezésre: 2 db fekvőtámaszozó, 1 db fellépő, 1 db 1. típusú húzódzkodó, 1 db 2. típusú húzódzkodó, 1 db 1. típusú tolódzkodó, 1 db 2. típusú tolódzkodó, 1 db hasizom erősítő, 1 db hátizom erősítő és 1 db függeszkedő.

A Rémi temetőben is jelentős előrelépések történtek. A Magyar Falu Program keretében 4 454 162 Ft-os vissza nem térítendő támogatásból 35 db egyes és 10 db kettes urna elhelyezésére alkalmas építmény létesítettek, járda építettek, parkolót létesítettek és urnafal támfalszerkezete is megújulhatott. Egy VP pályázatnak köszönhetően pedig 5 404 602 Ft-ból megújulhatott a ravatalozó épülete, mely megteremti annak a lehetőségét, hogy egy szomorú családi eseményt, mint a hozzátartozó búcsúztatása, méltó módon tudjanak megtartani.

A település egészségügyi ellátása az orvosi rendelő korszerűsítésével és orvosi eszközök beszerzésével válhatott korszerűbbé. A munkálatok során kialakításra került akadálymentes WC, cserélték a víz, szennyvíz és áram hálózat elemeit, új nyílászárók kerültek beépítésre, illetve vakolatjavítási és festési munkálatok készülhettek el a 14 999 995 Ft- os támogatási összegnek köszönhetően.  Az orvosi eszközök beszerzésére 2 482 994 Ft támogatás állt rendelkezésre. Az összeget elsősorban fogászati eszközök beszerzésére használta fel a település.

A folyamatos fejlesztéseknek hála, egymást érik azok a beruházások, amelyek kényelmesebbé, könnyebbé teszik a településeken élők mindennapjait – hangsúlyozta Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében.

Fotók: Zsigó Róbert facebook oldala.