Sátortábor a szigeten

  • 2019. júl. 01.

54 izgatott gyermek gyülekezett hétfő reggel a Petőfi-szigeten az Ifjúsági Szálló udvarán. A Katasztrófavédelem Bajai Kirendeltsége és a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Bizottság immáron a harmadik alkalommal szervezte meg a nyári táborát, ahová az általános iskolás diákokat várták.

Az ünnepélyes megnyitón Gödön Sándor polgári védelmi felügyelő elmondta: a tábor alapvető célja, hogy a gyerekek új ismeretekkel gazdagodjanak, élményeket szerezzenek, mindezt úgy, hogy az önállóvá válás útján is lépjenek egy nagyot előre. Ez utóbbit segítheti elő, hogy a bentlakásos táborban a fiatalok saját maguk készítik el a reggelijüket és a vacsorájukat, közösen építik fel a sátortábort, valamint a feladatok során is többször kell támaszkodniuk a saját tudásukra, ügyességükre, erejükre.

A tábor népszerűségét mutatja, hogy a bajai gyerekek mellett Szegedről is érkeztek diákok, sőt ebben az évben néhány vajdasági tanulóval nemzetközivé is vált a katasztrófavédelmi tábor. Sok a visszatérő gyermek, akik az előző években már belekóstolhattak a tábor légkörébe.

A szervezők igen változatos programot állítottak össze a hétre, melynek gerincét a különböző rendvédelmi szervek munkájának a megismerése adja. Ennek megfelelően az első napon a tűzoltók látogatják meg a gyerekeket, lehetőség lesz megismerni és kipróbálni az eszközeiket, felszereléseiket. Őket majd a mentősök, a rendőrök és a polgárőrök követik, de a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület búvárai is jelen lesznek. Emellett fürdés, hajókirándulás, kenuzás, sárkányhajózás, éjszakai bátorságpróba, valamint rengeteg játék vár a fiatalokra a következő napokban.

Az 5 nap során 24 órás felügyeletet biztosítanak a táborban, melyhez a bajai pedagógusok jelentős segítséget adnak.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Tábornyitó