Segítettek a bajban

  • 2019. jún. 18.

Az egész országot megrázta a budapesti hajóbaleset, melynek során 28 ember halt meg, illetve tűnt el a Margit hídnál. A mentés során a bajai Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület is hathatós segítséget nyújtott, hiszen az egyesület búvárai a többi hazai és külföldi búvárral együttműködve előbb a roncs kiemelésének az előkészítésében, majd a felszínre hozatalában is részt vettek. A bajai búvárok nehéz körülmények között példás munkát végeztek, ezzel is messzire repítve Baja város hírnevét.

A búvárok munkáját Fercsák Róbert, Baja város polgármestere is megköszönte, aki kedd reggel az irodájában fogadta a Havaria szakembereit, valamint Ossó Jánost, a Katasztrófavédelem Bajai Kirendeltségének a vezetőjét. A polgármester elmondta: valamennyi bajai lakos nevében köszöni azt a munkát, amit a mentés során elvégeztek, egyben az elismerését is kifejezi a búvárok felé. A kötetlen beszélgetés során Szathmári Zsolt, Kovács Gábor, Gyulánszky Milán és Gábor Márk Zsolt beszámolt a fővárosban végzett munkájukról, a rájuk bízott feladatokról, valamint meséltek a víz alatti körülményekről, a mentés során őket ért élményekről.

A beszélgetés végén Fercsák Róbert egy-egy ajándékcsomagot is átadott a búvároknak, majd meghívta őket a hónap végén esedékes képviselő testületi ülésre, ahol szélesebb körben is köszönthetik majd a Havaria munkatársait.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Búvárok köszöntése