Segítség a termelőknek

    • 2020. ápr. 21.

    Április 14-én beszámoltunk róla, hogy Zsigó Róbert államtitkár bejelentette, miszerint az Agrárminisztérium és a NÉBIH közösen egy hirdetési felületet indít helyi termők számára, hogy termékeikkel könnyebben eljussanak a vásárlókhoz illetve a vásárlók hozzájuk.

    Az internetes oldalon egy egyszerű űrlap kitöltéssel lehet regisztrálni, mely során a főbb adatokat kell csak megadni és térképen is megjelenik a vállalkozás. A vásárlók a “helyi termelő kereső” funkciót használva, könnyebben találhatnak rá a településükön vagy a közelben fellelhető  helyi vállalkozásokra.

     

    Zsigó Róbert elmondta: “a felülettel kizárólag a kapcsolatfelvétel lehetőségét szeretnék segíteni a lakosság, a szolgáltatók és a helyi termelők között. A helyi termék választása ugyanis mindenki számára előnyös. A vásárlók közvetlen környezetükben, így fenntarthatóbb módon juthatnak kiváló minőségű, magyar alapanyagokhoz, élelmiszerekhez. Vásárlásukkal pedig támogatják a nehéz helyzetbe került helyi termelőket, akik így tovább folytathatják értékes munkájukat.”

    FF