Siker az idősebbek között

  • 2018. okt. 01.

Szombaton Baja adott otthont az U23-as judo országos bajnokságnak. Az MNÁMK sportcsarnokában három szőnyegen zajlottak a küzdelmek, az ország több pontjából érkeztek egyesületek.

A Mogyi Bajai Judo Club egy egészen fiatal csapattal vett részt a megmérettetésen, az ifjúsági korú sportolóink az idősebb ellenfelekkel szemben bizonyíthattak. A legnagyobb név ráadásul hiányzott a bajai csapatból, Szigetvári Mercédesz a junior EB és a felnőtt VB után ugyanis pihenőt kapott erre a hétvégére.

Fiataljaink azonban remekül helyt álltak, többen is az érmekért küzdhettek a végelszámolásnál. A férfiaknál Végvári Dániel a hetedik helyen zárt, míg Andrási Gellért az első mérkőzésén vereséget szenvedett, a második összecsapását hozni tudta, míg a bronzmérkőzésen szoros csatában kikapott, így ötödik lett.

A hölgyeknél Tóth Eszter hasonló utat járt be és végül a bronzéremért mérkőzhetett. Itt hosszabbításban, intésekkel maradt csak alul és lett ötödik helyezett. Katzenmayer Kíra egész nap remek formát mutatott és magabiztosan jutott be a döntőbe. Itt sem lehetett őt megállítani, így ifjúsági korú sportolóként megnyerte az U23-as magyar bajnokságot.

Vasárnap pedig a Mindenkinek aranyérmet versenyt bonyolították le, ahol a legkisebbek gyűrték egymást. Többen életük első versenyén vettek részt, óriási élményt szerezve saját maguk és a szüleik számára is.

A Mogyi Bajai Judo Club mindkét napon remek házigazdának bizonyult, a versenyzés mellett a szervezésben is maradandót alkottak a bajaiak.

PT

Képgaléria

Képgaléria: U23 judo OB Baja