Sípálya épül Baja határában!

  • 2018. nov. 07.

Sípálya az Alföldön. Az első hallásra hihetetlennek tűnő kijelentés hamarosan valóság lesz, hiszen a napokban megkezdődött a Monostori úton egy négy évszakos, műanyag borítású sípálya építése. Az országban már több tucat ilyen pálya áll a síelés szerelmeseinek a rendelkezésére és mostantól Baján is lesz lehetőség erre a különleges sportra.

Halmosi Zoltán tulajdonostól megtudtuk: három világmárka uralja a piacot ezen borítások tekintetében, ők végül egy lengyel kapcsolat közbenjárásával egy angol márka mellett tették le a voksukat. A kivitelezést végző cég már meg is kezdte a munkát, melyet hosszas előkészítő folyamatok előztek meg.

Az ötven méter hosszú és 15 méter széles pálya természetesen nem a profi síelők paradicsoma lesz, azonban a gyerekek és a kezdők számára tökéletes helyszín lehet majd az alap mozdulatok elsajátításához. A pálya mellett egy tányéros lift működik majd, így a síelőknek nem kell energiát pazarolniuk a visszasétálásra. Télen a korai sötétedéstől sem kell tartani, hiszen villanyvilágítást is telepítettek már a pálya mellé.

A sílécek mellett snowboarddal és ú. tubinggal is lehet majd használni a pályát. A tervek szerint november második felére elkészül maga a pálya, ezt követően pedig a kiszolgáló helyiségeket és az egyéb infrastruktúrát készítik el. Decemberben a tervek szerint tesztüzem lesz, a jövő év elején pedig akár a nagy közönség is kipróbálhatja Baja új látványosságát.

A tulajdonos elmondta: örül neki, hogy egy újabb színfolttal gazdagodhat a város sportélete, bízik benne, hogy sok gyermek használja majd a pályát, akár iskolai keretek között.

PT