Sipos Loránd minden kedden este bejelentkezik a közösségi oldalon és megrajzol valamit élőben

    • 2020. szept. 21.

    Sipos Loránd másfél évvel ezelőtt kezdte meg a közös munkát egy angliai magyar származású művészmenedzserrel, elmondása szerint mikor még nem volt vírushelyzet, nagyon jól működött a kapcsolat.

    A kiküldött munkák művészeti vásárokon és kiállításokon jelentek meg. Ebben az évben Angliában is korlátozzák a különböző rendezvényeket, de a galériák, ha nem is egész nap, néhány órára kinyitnak. A művészeti vásárok darabjai átkerültek a galériákba. Ennek köszönhetően a bajai festő képeit különböző tárlatokon bemutatják, legutóbb Sutton Coldfieldben volt erre lehetőség.

    – Az angliai kapcsolat az online téren át jött létre. Mindig figyelek arra, hogy az új munkáimat felteszem a világhálóra, mert úgy gondolom, ez egy olyan új tér, ami hozzásegít ahhoz, hogy belopakodhatok kicsit az emberek életébe. Ők kedvükre megnézhetik, nézegethetik a különböző festményeket – árulta el Sipos Loránd festőművész.

    Munkái több online galériában láthatóak, többek között az első körben megalakult Saatchi Art vagy Fine Art America oldalakon. Mint azt megtudtuk, a bekerülést komoly válogatás előzte meg. A galériák több ezer festő munkáiból válogattak, de az ő festményei is bekerülhettek a művészeti kurátorok ajánlásával. Ez egy óriási erő.

    Mint mondta, a legtöbb megrendelése az Egyesült Államokból érkezik, legutóbb éppen Connecticutból kértek egy Budapest-képet.
    – Sokan nosztalgiából kérik a városképeket. Én nagyon szeretem ezeket festeni. Ami történik velem, amelyik városban járok, azt megörökítem, megfestem olajjal, akvarellel. Pasztellkréta- és szénrajzokat is készítek.

    Sipos Loránd minden kedden este bejelentkezik a közösségi oldalon és megrajzol valamit élőben. Közben érkeznek a kommentek is, kap hideget-meleget, de ő mindenre figyel, válaszolgat és közben rajzol. A bajai művész azt vallja, hogy az élet lényege a folyamatos változás és megújulás.

    Forrás: Baon.hu/Fotó: Márton Anna- Petőfi Népe