Speciálisan sportos!

  • 2018. máj. 10.

Hosszú évek óta megszokott dolognak számít, hogy Baján rendezik meg a sporttalálkozót, a helyi Speciális Iskola valamennyi résztvevő szerint kiváló házigazda szokott lenni. Az idén egy ideig úgy volt, hogy az országos szövetség szakít a hagyományokkal és Zalaegerszegre viszi a fesztivált, végül azonban mégis a bajai helyszín mellett döntöttek az illetékesek.

Bajától Zombáig. Így is össze lehet foglalni a csütörtöki megnyitó ünnepséget, hiszen a 25 résztvevő intézmény tanulói ABC rendben sorakoztak fel a bajai EGyMI udvarán. Összesen 300-an adnak számot tudásukról a három nap során, amikor is több sportágban rendeznek versenyeket.

Az első napon az asztalitenisz volt soron, de pénteken és szombaton megtelik az atlétika és a labdarúgó pálya is a Petőfi-szigeten. Az idei fesztivál különlegessége, hogy a diákoknak pénteken lehetőségük lesz kipróbálni a szkandert is, amiben nagy szerepe van a megnyitón is jelen lévő Rausch Tamásnak, aki a Magyar Szkander Szövetség főtitkári posztját is betölti.

A sport mellett a szervezők egyéb kiegészítő programot is szerveznek a diákok számára. A három nap során vetélkedők, disco és városnézés is vár a tanulókra és a felkészítő tanárokra.

Az ünnepélyes eredményhirdetés szombaton lesz.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Sporttalálkozó!