Szabad város, kevesebb fizetés

    • 2020. máj. 12.

    A közelmúltban olvashattuk a hírt, miszerint a Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhely csődbe ment, augusztustól a városi alkalmazottak nem kapnak fizetést. A város helyzete elszomorító, egyben figyelmeztető lehet  városunknak, hiszen nagyon sok a hasonlóság Hódmezővásárhely és Baja között.

    A két város jelenlegi polgármestere hasonló elvek alapján vezeti a saját települését, mindkét várost beléptették a liberális szervezésű Szabad Városok Szövetségébe. A két baloldali városvezető már az őszi kampány óta városvezetési tanácsokkal látja el egymást.

    Az együttműködés a Csongrád megyei városban már beért, hiszen bajban a város. A jelek szerint Baja felett is gyülekeznek a sötét fellegek.

    A múlt héten a Baja Marketing Kft. dolgozóinak a fizetéseit csökkentették, illetve újabb elbocsátási hullám indult az önkormányzatnál.

    A városvezetés sorra adja vissza a már elnyert támogatásokat, sorra írják ki a vagyonelemeket értékesítésre és nemet mondanak a fejlesztésekre.

    Mint ismeretes a Fidesz- KDNP 1 milliárd forintos többlettel adta át a város kulcsát a momentumos városvezetésnek. A fentiek tükrében felmerülhet a kérdés, hogy felelős gazdálkodás folyik-e a bajai városházán? Bízunk benne, hogy Baja esetében nem fog bekövetkezni, hogy csőd árnyéka vetüljön a városra.

     

     

    Fotok: illusztráció