Szépkorú rímek

  • 2019. ápr. 11.

Már napközben is több helyen látható jelei voltak a belvárosban, hogy április 11-e a költészet napja Magyarországon. A Városi Diákönkormányzat felhívására ugyanis több padra, virágládára és lámpaoszlopra ragasztottak ki verseket, a “Ragadj verset” kezdeményezés keretében.

Fotó: Kopri/Snassz.hu

Nem csak a fiatalok, hanem az idősebb generáció is tisztelgett a magyar költészet nagyjai előtt. A Szépkorúak Városi Szavalóversenyén  összesen 23 verset hallgatott meg a zsűri. A választott művek között Radnóti Miklós, Márai Sándor, Wass Albert vagy éppen József Attila művei is megtalálhatóak voltak. A versenyre 15 bajai nyugdíjas nevezett, de Felsőszentivánról, Dávodról, Császártöltésről, Jánoshalmáról, Csátaljáról, valamint Mohácsról is érkeztek a jó hangulatú megmérettetésre.

A mezőny nagy része már ismerősként köszöntötte egymást, hiszen a legtöbben korábban is részt vettek ezen a versenyen, azonban hárman most először álltak ki elmondani a választott verset. Ugyan itt is igaz volt a mondás, miszerint nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos, azonban természetesen a zsűri döntése alapján végeredményt is hirdettek. A végső sikert Réhm Istvánné gyűjtötte be, a második helyen Leirer Menyhértné, a harmadikon pedig Kocsis Tiborné zárt. Baja különdíját Zengő Ferenc érdemelte ki, míg a Vidék különdíját Tanyi Imréné vihette haza. Baja Város Polgármesterének a különdíját pedig Varga Rudolf kapta meg.

PT/baja.hu