Szerva itt, csere ott

  • 2019. júl. 29.

Hosszú szünetet követően ismét strandröplabda kupát rendeztek Baján. Régen a Sugovica töltése melletti pályán vérre menő csaták voltak, a pálya megszűnését követően azonban sokáig nem volt lehetőség a nyári szabadtéri játékra. Nemrégen a Petőfi-szigeti Ifjúsági Szálló udvarán építettek egy új pályát, így ismét van hol ütni a labdát.

Fotók: Pulai Zsóka

A hétvégén pedig már az 1. Sugó Strandröplabda Kupán lehetett szurkolni, melyet a dinamikusan fejlődő helyi egyesület szervezett meg. A kiírásra összesen 7 csapat nevezett, a bajaiak mellett Szegedről, Kalocsáról és Kecskemétről is jöttek játszani. Dely-Pálinkás Anikó, a bajai klub edzője elmondta: örül annak, hogy a régi játékosokat is sikerült megszólítani és tető alá hozni a tornát. A remek hangulatú nap során körmérkőzéses rendszerben játszottak a csapatok, így alakult ki a végső sorrend. A győzelmet egy kecskeméti-bajai vegyes páros, a DeKorláth szerezte meg, a második helyen a Sültkrumplik, míg a harmadikon a SzeBaj zárt.

Baján egyébként komoly változások történtek az elmúlt időszakban a sportág tekintetében, hiszen a bajaiak ez idáig a kalocsaiakkal közös csapattal indultak az utánpótlás bajnokságokban, viszont szeptembertől már önálló egyesülete lesz a bajaiaknak. A Sugovica DSE kötelékében több korosztályban is versenyeztetik majd a fiatalokat, akikkel több tréner is foglalkozik. Az elsődleges cél az utánpótlás bázis felduzzasztása, majd a folyamatos építkezés.

PT