Szinteznek, marnak és aszfaltoznak

  • 2019. ápr. 04.

Lezárások, jelzőtáblák és serénykedő munkások, munkagépek fogadják a közlekedőket néhány hete Baján, az 51-es főút Kossuth Lajos és Széchenyi utcák közötti szakaszán. A Magyar Közút Zrt. beruházásában ugyanis felújítják a főút burkolatát, valamint az út menti járdákat, buszmegállókat.

Egyelőre a négy sávos út kettő külső sávját zárták le, mindkét irányba egy-egy belső sávon történik a közlekedés. Jó hír az autósok számára, hogy teljes útlezárásra a folytatásban sem kell számítani, a kivitelezést úgy oldják meg, hogy legalább kettő forgalmi sáv a közlekedők rendelkezésére álljon.

A héten Fercsák Róbert személyesen tekintette meg a munkálatokat, beszélgetett a kivitelező cég munkatársaival. Baja polgármestere elmondta: a mostani beruházás szorosan kapcsolódik a Jelky-tér hamarosan kezdődő átépítéséhez, a munkaterületet is ez alapján jelölték ki.

Jelenleg az út menti padkák építése, valamint a járdák, buszmegállók burkolása, szintezése zajlik. Ezt követően előbb felmarják a régi útburkolatot, majd kettő, helyenként pedig három rétegben új aszfaltburkolatot húznak rá. A kivitelezés lezárásaként az útburkolati jeleket festik majd fel, valamint a tereprendezés történik meg. A kivitelező cég május közepére ígérte a munkák befejezését.

PT