Szólik Gábor távozott Szentistvánról

  • 2018. szept. 25.

Továbbra is pont nélkül sereghajtó a Bajaszentistván a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Déli csoportjában. A Szentistván a nyáron jutott fel a másodosztályba, miután megnyerte a harmadosztály Déli csoportját. A holtszezonban azonban több kulcsjátékos is a távozás mellett döntött, vagy másik csapathoz igazoltak, vagy abbahagyták a futballt. Éppen ezért sokáig az is kérdéses volt, hogy a csapat elindul e az őszi szezonban. Moóri József elnök lemondott, de végül úgy alakult, hogy az átadás-átvétel a mai napig nem zajlott le, így továbbra is a klub élén áll.

A bizonytalanság rányomta a bélyegét a csapat játékára, sőt többször azzal is probléma volt, hogy egyáltalán ki tudjon állni a gárda az adott bajnokira. Jöttek is a pofonok, hol kisebbek, hol pedig nagyobbak. A kettő héttel ezelőtt hazai pályán a Hajóstól elszenvedett 8-0 után pedig Szólik Gábor úgy döntött, hogy lemond az edzői feladatokról és távozik.

Szólik Gábort természetesen megkerestük, hogy beszéljen a döntése okairól: a csapat eredménytelensége miatt döntöttem úgy, hogy távozom, a Hajós elleni 8-0 volt az utolsó csepp a pohárban. Személyes problémám senkivel sincsen, azonban fizikailag és fejben is belefáradtam, a saját egészségemet kockáztattam. Továbbra is mindenben segítek a klubnak amiben csak tudok, azonban ebben a formában már nem szeretnék tovább dolgozni.

Az elmúlt hétvégén Hercegszántón az ifjúsági csapat edzője, Radics István ült le a kispadra, de a háttérben természetesen már az új edzőt keresi a vezetőség.

Szintén új hír a csapattal kapcsolatban, hogy az őszi szezon hátralévő hazai mérkőzéseit a Vasvári Pál utcai sporttelepen rendezik meg.

PT