Taggyűlést tartott a Keresztény Értelmiség Szövetségének bajai szervezete

    • 2020. szept. 15.

    Kedden délután, a járványügyi előírásokat szigorúan betartva, tartotta meg Baján a Keresztény Értelmiség Szövetségének helyi szervezete esedékes taggyűlését. A rendezvényen részt vett Makláry Ákos atya a szervezet országos elnöke is.

    Vedelek Norbert,  a KÉSZ  közelmúltban megválasztott, új, bajai elnöke köszönte meg Tarján Levente 30 év alatt végzett áldozatos és fáradhatatlan munkáját, melyet 12 év elnöki tisztség betöltése alatt végzett pedagógusként, iskolaigazgatóként, keresztény emberként.
    ” Személyes életpályájával diákok ezreinek mutatott példát emberségből, emberszeretetből. Nélküle nem lenne az a bajai KÉSZ, ami ma működik. -Múltunk van, hagyományaink vannak, sokan vagyunk. erőnk van.”  Vedelek Norbert  javaslatára a KÉSZ  örökös és tiszteletbeli elnökévé választották az alapítót, melyet Tarján Levente meghatódva köszönt meg.
    Zsigó Róbert, Baja és térség országgyűlési képviselője nem lehetett jelen  az eseményen, de levélben köszöntötte a megjelenteket, melyben kiemelte: “a mai időkben nagyon fontos, hogy vannak olyan személyek, aki keresztény értékeinket őrzik, illetve továbbadják. Akik mindig másokért dolgoznak, akik életükkel, munkájukkal mutatnak példát, utat, az utánunk jövő nemzedéknek. Ilyen közösség a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.”
    Makláry Ákos atya méltatta, az immár tiszteletbeli elnök életútját, közösségépítő, a világot megváltoztatni kívánó, a keresztény értékrendet átadni szándékozó és ezért dolgozó iskolaigazgató, pedagógus munkásságát. Számos díjat és kitüntetést kapott munkája elismeréseként. Igazgató úr kedvenc tanítójának imádságával köszönte meg, köszöntötte a tiszteletbeli elnököt és Bellon Gellért imádságával zárta gondolatatit.

     

    Gratulálunk az elismeréshez Tarján Leventének!