Tanulni egy életen át

  • 2019. máj. 13.

“Egy életen át tartó tanulás. A mi esetünkben ezt úgy fordíthatjuk le, hogy a jó pap is holtig tanul.” Ezzel a kijelentéssel csalt mosolyt az arcokra Fekete Szabolcs plébános, aki a második félév záró előadását tartotta a Harmadik Kor Egyetem hallgatói részére. Az esperes demográfiával és a családokkal foglalkozó előadását ünnepi percek előzték meg, hiszen azon hallgatók, akik legalább három előadáson részt vettek a félév során emléklapot és egy ajándék könyvet vehettek át.

A város nevében Csubákné Besesek Andrea mondott köszöntőt. Az alpolgármester megköszönte dr. Brachinger Tamásnak a szervezést, valamint az előadóknak a színvonalas és tartalmas előadásokat, végül pedig valamennyi hallgatónak gratulált a részvételhez. A szervező Pécsi Tudományegyetem részéről Nagy Janka Teodóra rektor-helyettes köszöntötte a hallgatókat. Elmondta: nagy öröm számukra, hogy egyre bővülő létszám mellett tudják megrendezni a kurzusokat, valamint, hogy a közös megvalósítást erősíti az is, hogy mindegyik szemeszterben van helyi előadó is. Jelen esetben Fekete Szabolcs volt az összekötő kapocs a bajaiak és az előadások között.

A záró előadást megelőzően elhangzott, hogy a mostani szemeszter ugyan véget ért, azonban minden érintett fél azt szeretné, hogy szeptemberben újabb tanév kezdődhessen a Harmadik Kor Egyetemén, a helyszín pedig ismét Baja és a Bácskai Kultúrpalota lehessen.

PT