Településbejáráson jártak

    • 2020. júl. 23.

    A választókerületben a térség országgyűlési képviselője rendszeresen tart településjárást, mely a közös munka alapja. Július 27-én, csütörtökön Érsekhalmán járt Zsigó Róbert képviselő úr és Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke.  Bekő Csaba  polgármester úrral a községházán rövid egyeztetést, megbeszélést tartottak  majd megnézték a folyamatban lévő és elkészült fejlesztéseket.

    TOP pályázati forrásból megújul az Érsekhalmi Általános Iskola, az  energetikai felújításra 48.045.000,- Ft  forrást kapott az önkormányzat.  Az elhúzódó projekt miatt plusz forrást kell igényelniük, egészen pontosan 7.158.705,-  Ft-ot, amelyhez 2.431.214,Ft önerőt az önkormányzat tesz hozzá. A projektben a nyílászárók cseréje, tetőtéri és homlokzati hőszigetelés, lámpatestek cseréje, 10 Kw napelem-telepítés, fűtéskorszerűsítés valósul meg. A felújítás után az épület energiaigénye kb. 60%-kal csökken.

    Az óvodafelújítás már az elmúlt esztendőben elkészült, így az ovisok is modern, kényelmes környezetben tölthetik napjaikat.