Tenisz tábor a szigeten

  • 2019. aug. 08.

Évek óta megszokott dolognak számít Baján, hogy a nyáron kettő alkalommal is tenisz tábort rendeznek a Petőfi-szigeten. Az idén júliusban már több tucat gyermek ütötte a labdát a dr. Csátaljay István Tenisz Központban, míg most hétfő óta újabb negyven fiatal izzad a salakos pályákon.

Fotók: Pestuka Szilvia Facebook oldala

A korosztályt tekintve döntő részt általános iskolások vannak, akiket tudás alapján osztottak csoportra a trénerek. A program igen változatos, hiszen a délelőtti edzéseken az erőnlét fejlesztés és a technikai képzés is megtalálható, míg ebéd után már a játék kapja a főszerepet. A gyerekek elmondták: ugyan nagyon elfáradnak a nap végére, de élvezik a táborozást. A tudásuk fejlődése is szemmel követhető, a kezdők is egyre ügyesebben ütik a labdát.

A fő cél természetesen a toborzás, hogy minél több fiatalt a sportág mellé tudjanak állítani. Ehhez most már a körülmények is adottak Baján, hiszen újabb 5 pálya felújításával végeztek a szakemberek, valamint elkészült a tavaly átadott székház emeleti része is, ahol 2 személyes apartmanokat alakítottak ki. Sőt, a fejlesztéseknek ezzel még nincsen vége, hiszen a télen majd újabb 2 pályát tudnak sátor alá tenni, melynek köszönhetően már az utánpótlás edzéslehetőségét is biztosítani tudják.

Szintén a sportággal kapcsolatos örömhír, hogy a júliusi női torna után újabb rangos nemzetközi tornát rendeznek Baján. Hétfőtől egy 15 ezer dollár összdíjazású ITF férfi versenyt bonyolítanak le a szigeten, ahol ismét minőségi tenisznek tapsolhat a közönség.

PT