Természetesen

  • 2019. jan. 29.

“A tea kelleti magát.” Ezzel a felvetéssel köszöntött mindenkit a kiállítás megnyitó kezdetén Szilaski Mária, a szervező és házigazda Eötvös József Általános Iskola képviseletében. Kapots Ildikó néhány éve tért haza Bajára, ahol nyaranta alkotótáborokat, művésztelepet szervez, de korábban már nyílt önálló kiállítása is.

Ezúttal egy igen különleges tárlat jött össze, hiszen az egyik oldalon teafilterekből álló alkotások kaptak helyet, míg a másik részen tájképekből kiindulva láthatunk önálló, egyéni értelmezéseket. Valamennyi alkotásban közös pont a természetesség, amit a kiállítás címe is igazol: A la nature.

A kiállítás Vidovits Iván nyitotta meg, aki a rövid köszöntőjét követően egy éles váltással ecsetet ragadott, majd az asztalon lévő bögre tea segítségével festésbe fogott. A fehér papíron hamarosan teafoltok jelentek meg, a közönség nagy derültségére. A művész ezt követően komolyabb vizekre evezett és a művészeti stílus, valamint a kiállító személyét méltatta nem egyszer személyes élmények, tapasztalatok alapján.

A kiállítás megnyitó során a TanKamara Zenekar szolgáltatta az ünnepi műsort, majd kötetlen beszélgetésbe, műelemzésbe ment át a rendezvény.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Kapots Ildikó kiállítása