Tisztelet a Hősöknek!

  • 2019. márc. 15.

Verőfényes napsütésben, viszont élénk szél kíséretében sétálhattak le a bajaiak pénteken délelőtt a Petőfi-szigetre. Az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi ünnepség igen változatos volt az idei évben, hiszen a bajai fiatalok mellett országosan elismert művészek és határon túli vendégek is felléptek.

Elsőként a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola növendékei léptek színpadra, akik igen látványos zenés, táncos produkciókkal és versekkel emlékeztek a 48-as hősökre. A fiatalokat a Nemzeti Lovas Színház három művésze követte, akik elsöprő sikert arattak a bajaiak körében. Pintér Tibor ismert dalokat énekelt el, de a spanyol és magyar keresztezésből származó gyönyörű négylábúak is ámulatba ejtették az ünneplő tömeget.

A művészek után Fercsák Róbert mondott ünnepi beszédet. Baja polgármestere előbb megemlékezett a 48-as eseményekről és az akkori eszmékről, majd napi aktualitásokról is beszélt.

Ezt követően marosvásárhelyi fiatalok álltak színpadra, akik népdalokat adtak elő zenei kísérettel. Az ünnepség koszorúzással ért véget, az önkormányzat, az intézmények, politikai pártok és civil szervezetek helyezték el Petőfi Sándor szobránál az emlékezés virágait. Az ünnepség sokak véleménye szerint az elmúlt évek legszínvonalasabb városi megemlékezése volt, amivel nem is sokan tudnának vitatkozni.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Városi megemlékezés