Tisztújítás

  • 2020. júl. 18.

Tisztújító közgyűlést tartott nemrégiben a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Bajai Csoportja. Az elmúlt évtizedekben Tarján Levente vezette a bajai csoportot, munkájának és szakértelmének köszönhetően folyamatosan fejlődött a KÉSZ helyi szervezete.

A KÉSZ-t 1989-ben alapították, az alapítók között ott volt Tarján Levente is. Ezt követően országos hálózatot építettek ki, a helyi csoportok segítségével jutott el a keresztény értékrend az ország különböző szegleteibe. Sőt, nem csak a határokon belül, hanem azon túl is jelen van a szervezet, egy-egy KÉSZ konferencián a Felvidékről, Erdélyből és a Vajdaságból is érkeznek helyi csoportok képviselői.

Tarján Levente nemrég azt nyilatkozta a Bácskai Harsonának: úgy gondolja az elmúlt 30 esztendő során sikerült megfelelni az eredeti céloknak, sikerült megvalósítani azt amit az alapításkor elterveztek. A KÉSZ nem közvetlenül politizál, hanem úgy van jelen a közéletben, hogy arra érdemes személyeket delegál különböző pozíciókba.

Baja város díszpolgára most átadta a vezetést, a közgyűlés pedig Vedelek Norbertet választotta új elnöknek. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés jelenlegi alelnöke viheti tehát tovább azt az értékrendet, amit Tarján Levente vezetése során kialakított a KÉSZ.

PT