Türr István nyomában jártak

  • 2018. nov. 30.

Végéhez érkezett az idei Türr emlékév. Az elmúlt hónapok során több olyan esemény volt, melyekkel egyaránt Baja város híres szülöttjére emlékeztek. Az emlékévben felújították a város egyik jelképét, a Türr-kilátót, valamint bajai fiatalok egy csoportja egészen a korinthoszi csatornáig kerékpározott, hogy ott koszorút helyezzenek el a Türr-emlékműnél.

Mindezekről szó volt pénteken délelőtt a Városháza Türr-termében, ahol a türrös diákok számára rendeztek vetélkedőt. Vedelek Norbert alpolgármester, a Városi Értéktár Bizottság elnöke előbb köszöntötte a tanulókat, majd Zsigó Róbert országgyűlési képviselő levelét is felolvasta.

Az öt három fős csapat a vetélkedő során előbb egy tesztsort töltött ki, majd pedig egy rövid felkészülést követően képzelt riportot készítettek Türr Istvánnal. A végig remek hangulatú program végén valamennyi résztvevő diák ajándékcsomagot kapott, valamint Kovács Csaba önkormányzati képviselő saját gyűjteményéből készült fényképekkel illusztrált emléklapot vehettek át.

A kis csapat ezután a Barátok Templom melletti parkba ment, ahol a fiatalok koszorút helyeztek el Türr István mellszobránál.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Türr vetélkedő