Új kezekben az egyház hajójának a kormánya

  • 2020. aug. 10.

Fekete Szabolcs 11 évnyi bajai szolgálatot követően Kecelen folytatja papi szolgálatát, így a Szent József Plébánia élére új papot kellett kinevezni. Csorba Dávid első plébánosi szolgálatát kezdheti meg Baján, a fiatal papot vasárnap érseki szentmise keretében iktatták be.

A Dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek által celebrált mise kezdetén Nyirati Klára, Baja polgármestere és Bíró Györgyi Anna, a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola igazgatója is köszöntötte Csorba Dávidot, aki az intézmény iskolalelkésze is lesz egyben. Elhangzott: Fekete Szabolcs valódi közösséget kovácsolt a plébánián, Csorba Dávidnak ezt az örökséget kell továbbvinnie.

Dr. Bábel Balázs elmondta, hogy több mint 50 esztendeje, még katonaként lépett be először a felsővárosi templomba. Az elmúlt fél évszázad során megismerte valamennyi itt szolgáló papot, most Csorba Dávid folytathatja ezt a sort. Az ő feladata lesz ennek a közösségnek a vezetése, a csónak eljuttatása a túlpartra, Isten üdvösségének a másik partján.

Az érsek a szentmise keretében ünnepélyesen is beiktatta élete első állomáshelyén Csorba Dávidot, majd átadta számára a templom kulcsait.

PT