Új műfüves focipályát avattak Madarason

  • 2020. júl. 31.

Július 30-án csütörtökön délután adták át az új műfüves focipályát Madarason. A fejlesztésnek köszönhetően, a helyi utánpótlás nevelés hatékonyabbá válhat és a községben élők megfelelő, korszerű körülmények között sportolhatnak majd. A beruházást az MLSZ pályázata tette lehetővé, a kivitelezés összege 33 millió forint volt.

Ez idáig az egyesületi tagok rendelkezésére a nagy focipálya, valamint kedvezőtlen időjárás esetén az iskola udvarán található beton pálya és a tornaterem állt. A sportegyesület fő célját figyelembe véve, ami a fiatalok egészséges életmódra nevelése, (melyet a friss levegőn történő sportolás, közösséghez tartozás és csapatjáték tesz lehetővé), kibővítették a labdarúgás célját szolgáló területek számát a műfüves pálya kialakításával. Ezentúl a műfüves pálya lehetővé teszi, az utánpótlás nevelési munka javulását. A gyerekek megfelelő színvonal mellett, rossz idő esetén is tudnak majd edzeni a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésével. Az egyesület eszméivel egyetértő sportolni vágyók is igénybe vehetik az újonnan elkészült pályát, a kialakított szabályok szerint. Az egyesület az önkormányzattal közösen továbbra is arra törekszik, hogy minél modernebb körülmények között tudjon a lakosság hasznos szabadidőt eltölteni és sportolni.

A madarasi Sportegyesület a megye III. osztályban versenyeztet egy felnőtt csapatot. Utánpótlásuk U7, U9, U11, U13, U14 fiú csapatok és U15 lány csapatokból áll. Számos gyerek játszik településünkön, melyet a Bozsik program tesz lehetővé, hisz a program fő célja az utánpótlás. Jelenleg 46 gyermek rendelkezik játékengedéllyel.

A pálya átadásán részt vett a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei igazgatója Losonczi László, Balla Csaba polgármester, Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint Vedelek Norbert Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke.